Hoppa till innehåll

Orkestern

  • av

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”1″ content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Orkester[/title][fusion_text]Mölndals Paradorkester startades hösten 1987 av några entusiastiska föräldrar, dess nuvarande ledare Arne Bäckvall och Mölndals Musikskola. Paradorkestern hade till en början kläder i färgerna vitt och blått men efter en donation 1989 från f.d. byggherren Bengt Stigvan kunde man sy upp nya uniformer som blev i vitt och rött.

1988 startades den första drillgruppen i paradorkesterns historia. Idag har vi fyra stycken drillgrupper med sammanlagt 50 stycken tjejer som tränar under Sarah Thylén, Josephine Touche, Louise Rydén, Agnes Svensson och Josefin Bech.

1991 statades slagverksorkestern, Drumcorps av dess dåvarande ledare Jan Weejs. Idag leds drumcorps utav trumlärarna Jonatan Tikas och Johan Bejke.

Paradorkestern har under åren utökat sin verksamhet. Idag består föreningen av ca 100 medlemmar; 30 blåsare, 10 slagverkare, 50 drillflickor och 10 aktiva föräldrar.

Orkestern marscherar, gör sittande konserter och spelar showmusik. Musikgenrerna är många, marschmusik, filmmusik, underhållningsmusik, pop, rock, konsertstycken, ceremonimusik, nationalsånger och fanfarer. Vi har ett genomarbetat showprogram som uppdateras varje år.

Framträdandena kan också ske i mindre konstellationer, Paradoktetten med eller utan drillflickor, Drumcorps vår slagverksorkester eller en av våra drillgrupper.

Under snart 25 år har orkestern deltagit i en mängd festivaler och har gjort 20-talet större utlandsresor till länder som Italien, Spanien, England, Kroatien och fler.

[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”30px” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_half][/fullwidth]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *