Hoppa till innehåll

Blåset

Vi söker alltid nya musiker till blåset! Missa inte chansen att vara med och spela i vår härliga orkester. Du får vara med om många roliga framträdanden både i Göteborg och utomlands.

Blåssektionen i Mölndal Marching Band består idag av 15 medlemmar. Vi repar på Mölndals Kulturskola tisdagar 18.30-20.30, inklusive fikapaus. Vi marscherar, gör sittande konserter och spelar showmusik. Musikgenrerna är många: marschmusik, filmmusik, underhållningsmusik, pop, rock, konsertstycken, ceremonimusik, nationalsånger och fanfarer. Vi har ett genomarbetat showprogram som uppdateras varje år.

Orkestern är ofta med och spelar i festliga parader och på större evenemang såsom Cortègen, Paralympiatravet i Åby och nationaldagsfirandet i stadshusparken i Mölndal. Resor är viktiga mål som vi jobbar mot. Varje år försöker vi att göra en kortare eller längre resa. Under de 30 åren paradorkestern funnits så har vi hunnit besöka ett flertal av Europas länder, bland annat Italien, Spanien, England och Kroatien. 2015 gjorde paradorkestern ett bejublat framträdande på Euro Disney Paris och 2017 var destinationen Italien.

Nya blåsare kan det inte bli för många av, så ta chansen och börja spela i vårt härliga gäng! Du får uppleva många roliga spelningar och avnjuta fantastiska resor.

Följ oss gärna på Instagram: mmb_blås

Vill du vara med och spela med oss?
Tveka inte att höra av dig!

Øystein Kregnes
oystein.kregnes@molndal.se

”Vi har så roligt på resorna! Det är jättekul när alla är tillsammans och skapar minnen för livet.”

TESTTESTSETSETSETSETSTE
Øystein Kregnes är ledare för blåset. Han kommer från Tiller, utanför Trondheim i Norge och började sin musikaliska karriär i Tillerbyen Skolekorps. Øystein har studerat tuba vid NTNU Institutt for Musikk i Trondheim och Högskolan för Scen och musik. ​Som professionell musiker har Øystein bland annat spelat med Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan, Luftforsvarets Musikkorps och Göteborg Wind Orchestra.