Hoppa till innehåll

Drill

Mölndal Marching Bands drillgrupper är det första man ser när vi kommer marscherande. Drillverksamheten startades 1988, som en del i föreningen med namnet Mölndals Paradorkester. Till en början inkluderade drillverksamheten 8 deltagare, men har genom åren vuxit successivt. Verksamheten består idag av flera grupper i olika åldrar med runt 10 deltagare i varje grupp. Vi eftersträvar att alla ska få komma till drillen som de är och få chans att känna deltagande och gemenskap. Lektionerna är en blandning av dans, drillstavteknik och kreativa inslag där eleverna är med och skapar steg eller danser.

Vi gillar att visa upp det vi gör! Ofta tillsammans med blåset och Drum Corps, men också på egna uppträdanden där vi till exempel dansar till filmmusik eller inspelade låtar. Vi dansar med flera olika redskap, självklart drillstaven, men också pom pons, flaggor och band. Stilen varierar också, både marschdrill och showdans får plats.

Under Svenska mästerskap och musikfestivaler har det emellanåt funnits marschtävlingar för drill. Vi har sammanlagt tävlat fyra gånger med mycket gott resultat, två silver och två guld.

Följ oss gärna på instagram: molndal_drill

Vill du vara med och dansa med oss?
Anmäl dig via Kulturskolans hemsida: Klicka här!


Om du har frågor, hör av dig till Josefin Bech: josefin_bech@hotmail.com

Ledare för drillverksamheten är Josefin Bech som är uppvuxen i Västra Frölunda. Hon började drilla i Mölndal Marching Band 2007 och är sedan 2015 även ledare för drill.