Hoppa till innehåll

Drum Corps

Mölndals Drum Corps är en stor slagverksensemble som idag har ca 15 medlemmar i åldrarna 13-19. Vi repar på kulturskolan tisdagar 18.30-20.30 med fikapaus.

Ensemblen består av två olika sektioner:
– Batteriet: Virveltrummor, bastrummor, cymbaler och quad-toms
– Mallet: Marimba, vibrafon, xylofon och klockspel

Mölndals Drum Corps startades 1991 av Jan Weejs och har sedan dess utvecklats både genom antal medlemmar, instrumentation och repertoar.

Som medlem i Mölndals Drum Corps får du delta på många konserter – både stillastående och marscherande. Under våren har vi flertalet årliga spelningar såsom Cortègen, Paralympiatravet i Åby och nationaldagsfirandet i stadshusparken i Mölndal. Vi deltar även i tävlingar och åker gärna iväg på resor både i Sverige och utomlands.

För att börja i Drum Corps behöver du ha grundkunskaper i notläsning plus grundläggande teknik på trumset eller något mallet-instrument.

Följ oss gärna på Instagram: molndalsdc

Vill du vara med och spela med oss?
Tveka inte att höra av dig!

Jonatan Tikas
jonatan.tikas@molndal.se
0704-679180

William Soovik
william.soovik@molndal.se

Jonatan är uppvuxen i Mölnlycke där han även började i kulturskolan med slagverk. Han gick sin musiklärarutbildning i Göteborg och började direkt efter examen jobba på Mölndals Kulturskola. ”Jag tycker om att banka på de flesta slagverksinstrumenten men är nog mest bekväm bakom trumsetet”. Förutom musik så gillar Jonatan att kolla på film, bada och äta chips. Han har varit ledare för Drum Corps i ungefär 7 år.
William är uppvuxen i Mölndal där han själv gick på kulturskolan och tog slagverkslektioner och var med i Drum Corps. Han är utbildad i improvisation och komposition vid Musikskolan i Göteborg och läste upp sin lärarkompetens vid Karlstad Universitet. William leder flera band och har släppt skivor med sin egen grupp William Soovik Grand Finale. På fritiden gillar William att laga mat, titta på serier och videos om flygplan, samt att spendera tid med sin son och fru.