Drum Corps

Mölndals drum corps är en stor slagverksensemble som idag har 20 medlemmar i åldrarna 13-19. Vi repar på kulturskolan tisdagar 18.30-20.30 med fikapaus.

Ensemblen består av tre olika sektioner:
– Batteriet: Virveltrummor, bastrummor, cymbaler och quad-toms
– Mallet: Marimba, vibrafon, xylofon och klockspel
– Komp: Trumset, bas och keyboard

Mölndals drum corps startades 1991 av Jan Weejs och har sedan dess utvecklats både genom antal medlemmar, instrumentation och repertoar.

Som medlem i Mölndals drum corps får du delta på många konserter – både stillastående och marscherande. Under våren har vi flertalet årliga spelningar såsom cortègen, paralympiatravet i Åby och nationaldagsfirandet i stadshusparken i mölndal. Vi deltar även i tävlingar och åker gärna iväg på resor både i Sverige och utomlands.

För att börja i drum corps behöver du ha grundkunskaper i notläsning plus grundläggande teknik på trumset eller något mallet-instrument.

Följ oss gärna på Instagram: molndalsdc

Vill du vara med och spela med oss?
Tveka inte att höra av dig till någon av oss ledare!

Mika Olovson
mika.olovsson@molndal.se
0704-865064

Jonatan Tikas
jonatan.tikas@molndal.se
0704-679180

Jonatan är uppvuxen i Mölnlycke där han även började i kulturskolan med slagverk. Han gick sin musiklärarutbildning i Göteborg och började direkt efter examen jobba på Mölndals Kulturskola. “Jag tycker om att banka på de flesta slagverksinstrumenten men är nog mest bekväm bakom trumsetet”. Förutom musik så gillar Jonatan att kolla på film, bada och äta chips. Han har varit ledare för Drum Corps i ungefär 7 år.
Mika är uppvuxen i Härnösand, där hon första gången började spela slagverk. Hon gick musiklärarutbildningen i Arvika och fick efter det jobb på Mölndals kulturskola. Sedan 2017 leder hon mallet-sektionen i Drum corps. Förutom musik så tycker Mika om datorspel, filmer och serier.


Följ oss på sociala medier!

Facebook

Håll dig uppdaterad
om evenemang spelningar. 
Gilla och följ oss på Facebook »

Youtube

På vår Youtubekanal brukar
vi lägga upp längre filmer från
våra resor och spelningar. 
Till filmerna »

Instagram

På Instagram lägger vi upp bilder
och filmer från rep och spelningar.
Till inläggen »