Orkester

Mölndals Paradorkester startades hösten 1987 av några entusiastiska föräldrar och Mölndals Musikskola. Paradorkestern hade till en början kläder i färgerna vitt och blått men efter en donation 1989 från f.d. byggherren Bengt Stigvan kunde man sy upp nya uniformer som blev i vitt och rött.

Paradorkestern har under åren utökat sin verksamhet. Idag består föreningen av ca 100 medlemmar; 30 blåsare, 10 slagverkare, 50 drillflickor och 10 aktiva föräldrar.

Orkestern marscherar, gör sittande konserter och spelar showmusik. Musikgenrerna är många, marschmusik, filmmusik, underhållningsmusik, pop, rock, konsertstycken, ceremonimusik, nationalsånger och fanfarer. Vi har ett genomarbetat showprogram som uppdateras varje år.

Framträdandena kan också ske i mindre konstellationer, Paradoktetten med eller utan drillflickor, Drumcorps vår slagverksorkester eller en av våra drillgrupper.

Under snart 30 år har orkestern deltagit i en mängd festivaler och har gjort 20-talet större utlandsresor till länder som Italien, Spanien, England, Kroatien och fler.

”Det är viktigt att ha ett mål att jobba mot. Vi försöker se till att ungdomarna får en fin musikalisk upplevelse och minnen för livet”